Pre-Safe Unavailable (moved from ESP malfunction - Mercedes CLA Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 08-31-2014, 07:44 PM Thread Starter
Member
 
Soccerdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Charleston, SC
Posts: 52
(Thread Starter)
Angry Pre-Safe Unavailable (moved from ESP malfunction

Okay guys, this really sucks. My wife and I are currently on vacation in the Smokey Mountains in Tennessee. This morning, when climbing a steep hill, the Pre-Safe unavailable light came on along with both ESP lights. Went into limp mode and we couldn't climb the hill. This is a dangerous situation, to say the least. Stopped the damn car, turned it off, restarted it and found the issues had cleared. It happened again a few minutes ago when we didn't have the option to stop (steep drop off on the sides of the road). I floored it and it crept up the hill at about 15 mph with my foot through the floorboard. Finally turned off and did the restart again.
Looking at other forums I have found this to be a known problem. Possibly a programming error or, most frequently, the accelerator sensor.
When I get home, if I get home, the POS is going to the shop.
Will update when fixed.

If bored, see:

http://api.viglink.com/api/click?for...y-limited.html

Terry, Master Chief, USN-Retired
2009 SLK 350
2014 CLA 250

Last edited by Soccerdog; 09-01-2014 at 07:15 AM.
Soccerdog is offline  
Enjoy this discussion? You might also enjoy ...
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ESP Malfunction Soccerdog Problems & Solutions 14 08-31-2014 07:33 PM
Pre order with Manhattan Mercedes ernster Mercedes-Benz CLA 45 AMG 4MATIC 28 10-29-2013 11:11 PM
With the CLA now on market, the C-Class is being moved upmarket mr.smith New 2014+ CLA General Discussion Forum 7 10-23-2013 01:02 PM
2014 Mercedes Benz CLA Pre-Orders fastlane New 2014+ CLA General Discussion Forum 17 08-20-2013 10:06 PM
How to Pre-Order a 2014 Mercedes CLA from a Dealer CLAJoe New 2014+ Mercedes CLA News 4 07-01-2013 08:36 PM

Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 09-03-2014, 08:11 AM Thread Starter
Member
 
Soccerdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Charleston, SC
Posts: 52
(Thread Starter)
Danger!!


Big concern now. The car goes in Wednesday morning. It happened twice yesterday when the wife was driving home. Once on the interstate in heavy traffic and again on a secondary road. Both times she had to pull over and conduct the turn off and restart to clear the warning. Again, both times a loss of power.

This can be a real hazard and MB needs to issue a campaign recall 'cause it ain't just us.

Terry, Master Chief, USN-Retired
2009 SLK 350
2014 CLA 250
Soccerdog is offline  
post #3 of 6 Old 09-04-2014, 12:00 PM Thread Starter
Member
 
Soccerdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Charleston, SC
Posts: 52
(Thread Starter)
Just got back from the dealership.
This is a known problem with the CLA. The initial fix is to replace a pin connector on the accelerator sensor. If it doesn't occur again - fixed. If it does, contact MB for further instructions.
The pin isn't kept in stock so they kept the car. Hopefully in and installed tomorrow.

Terry, Master Chief, USN-Retired
2009 SLK 350
2014 CLA 250
Soccerdog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 09-06-2014, 09:04 AM Thread Starter
Member
 
Soccerdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Charleston, SC
Posts: 52
(Thread Starter)
Picked the car up this morning. Replaced six pins in the accelerator sensor. About one hour per pin to replace due to the restricted access under the accelerator pedal.
Original pins were loose.
We'll see.

Terry, Master Chief, USN-Retired
2009 SLK 350
2014 CLA 250
Soccerdog is offline  
post #5 of 6 Old 09-12-2014, 05:08 PM
Junior Member
 
sgsander's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Cincinnati Ohio
Posts: 11
This happened to me too. I had to take it in and they replaced the sensor underneath the accelerator peddle. Very annoying!
sgsander is offline  
post #6 of 6 Old 09-16-2014, 10:31 AM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
This has just happened to me and MB have replaced a switch in the brake pedal (Thats what they told me)
I dont have the car back as they just identified another issue!

The car is a total heap of crap.
CLA_NL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome